Украйна в НАТО противоречи на самия текст,  който изисква страните кандидатки

...
Украйна в НАТО противоречи на самия текст,  който изисква страните кандидатки
Коментари Харесай

Иво Христов: Който пледира за Украйна в НАТО, тласка България във войната

Украйна в НАТО опонира на самия текст,  който изисква страните кандидатки да не са във въоръжен спор

Който пледира за Украйна в НАТО, тласка България във войната.

Украйна в НАТО опонира на самия текст на Евроатлантическия контракт, който изисква страните кандидатки да не са във въоръжен спор със прилежащи страни, какъвто не е казусът на Украйна.

Не можем да чакаме партия, която манифестира под непознати флагове, да пази националния интерес. Нито пък от партия, чието управление е формирано от някогашни чиновници в неправителствени организации, да милее за националния интерес. Това е предстоящо държание от страна на „ Демократична България “ и за мен е чудно по какъв начин може някой да даде гласа си за партия, която де факто му дава обещание война, въпреки и с всякакви евфемизми.

Г-н Христо Иванов е правист, а и всеки човек с минимална юридическа просвета знае, че Украйна в НАТО опонира на самия текст на Северноатлантическия контракт, който изисква страните кандидатки да не са във въоръжен спор със прилежащи страни, какъвто не е казусът на Украйна. Тук даже и „ Демократична България “ допускам ще се съгласи, че сега Украйна е в положение на война, т.е. когато някой пледира за Украйна в НАТО, претендира за задействане на член 5 и за директното замесване на България във войната. Това споделя „ Демократична България “, в случай че някой не е схванал. И го споделя с такова неспокойствие, че даже не може да устиска до конституирането на Народното събрание.

След взривяването на Северен поток войната пълзи на запад. Знаете, че процесите ескалират. Икономическата война от дълго време е международна, а военните дейности се разгръщат. В този смисъл рискът е действителен и държанието на президента Румен Радев заслужава огромно почитание, защото той, бидейки юридически образован човек и професионален боен, прави оценка какво би значело да се поддържа приемането на Украйна в НАТО. А юристите на „ Демократична България “, където прочее липсва военна експертиза, се вършат, че не знаят защо става дума, въпреки че и те могат да си създадат този обикновен разбор.

Относно договарянията за сформиране на държавно управление: някои още мислят, че политическите водачи в България вземат решение нещо. Те и преди нямаха изключително тежка дума, само че в положение на война още по-малко. Допускам, че този кабинет може да бъде подреден под външен напън, защото Съединени американски щати и Европа биха желали да имат в България управляема администрация, една ясна настройка, която да не им основава проблеми в подтекста на войната.

Това не е някаква интрига. Виждаме държанието на „ Демократична България “ и избора на ГЕРБ за договарящ екип за сформиране на държавно управление в лицето на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Демократична България се пробва да зададе дневния ред на Народното събрание преди той да е почнал своята активност. И го задава не с тематика, обвързвана с България, а с интернационална тематика. Как мислите? Случайно ли е? А изборът на договарящите от името на ГЕРБ?

По тематиката за представянето на Българска социалистическа партия на парламентарните избори и петото място по брой депутати: огорчаваща е загубата на позиции в продължение на интервал от две години. Българска социалистическа партия губи идейни позиции, губи публично въздействие. И то в миг, в който обществените проблеми нарастват и страната има явна потребност от мощно ляво наличие. В миг, в който се взема решение въпросът за война и мир, който също е основен и всяка левица би трябвало да застане твърдо на страната на мира.

По отношение на въпроса дали би трябвало да бъде заменен водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради слабите изборни резултати: не съм член на партията и заобикалям да разясня вътрешнопартийните битки. Но, все пак, аритметиката демонстрира, че явно има неточност в курса.

Иво Христов, евродепутат
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР